Sidebar Menu

 

Nieuws & Agenda

DSC 3140 1Gisteren hebben we het Platform Oosterwold gepresenteerd aan Oosterwolders.
En wat was het een mooie en leuke avond.
De voorbereiding is met stoom en kokend water tot stand gekomen. De laatste versie van de film werd om kwart voor zes 's avonds toegestuurd.
Er zat veel vaart in de avond, en we hebben veel informatie gedeeld. En ook was er veel gelegenheid tot vragen en uitwisseling, vooral ook tijdens de borrel na afloop.
DSC 3095 1Het geheel vond plaats in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer bij de Kemphaan. De laatste dagen kwamen er nog zoveel aanmeldingen dat we met een meer dan volle bak aan de avond begonnen. Er waren stoelen te weinig zodat een aantal mensen moest staan. Excuses daarvoor. Het geeft wel aan hoe betrokken Oosterwolders zijn, en dat het Platform aan een DSC 3152 1behoefte voldoet.
Er komt ook zoveel aan de orde, dat het wensenlijk is dat Oostewolders hun ervaringen en ook hun expertise delen, en inbrengen in het overleg met de Oosterwold Organisatie, gemeente en andere organisaties zoals het Waterschap, nutsbedrijven.

Dagvoorzitter Geo is zelf een Oosterwolder. Hij leidt de avond soepel en geholpen door Catrinus die de klok bewaakte. Er waren een achttal korte pitches over onderwerpen die spelen en werkgroepen die bezig zijn: Afval inzamelen, Overleg Kavelwegverenigingen, Geluid in vergunningen, Pilot 30 km zone voor Kavelwegen, Slagschaduw en cooperatie in zonneparken.

 

Ook presenteerde twee onderzoekers hoe zij werken aan de Evaluatie van Oosterwold. Daarvoor werd live een aantal vragen beantwoord via een interviewapp, waarop bezoekers via hun smartphone vragen konden beantwoorden.

DSC 3165 1DSC 3177 1Ook lichtte de gemeente een aantal voorgenomen wijzigingen in het Bestemmingsplan toe, waarover op 5 november een inloopavond wordt georganiseerd.
Aan het einde van de avond hebben we alle bezoekers uitgenodigd onze agenda voor de toekomst aan te vullen en van commentaar te voorzien. Daarvan werdt ruimschoots gebruik gemaakt met post-its geplakt op het bord.
DSC 3155 1We zijn reuze benieuwd of er nu nieuwe vragen aan het Platform worden gesteld, ervaringen gedeeld. En ook of zich nieuwe mensen met expertise of gewoon zin om zich in te zetten in het Platform of in een werkgroep.
Wie zich melden kan contact opnemen via de contactpagina op de website.
Er komt binnenkort ook een Facebook pagina die je kunt 'liken', zodat je geattendeerd wordt op nieuw informatie en gebeurtenissen rondom het Platform.

Meer foto's zijn te vinden onder de pagina Over Ons van het Platform.

Panorama 2

Neem nu contact op

info@platformoosterwold.nl