Sidebar Menu

 

Home

Vorig jaar werd de gemeente geconfronteerd met een aantal initiatieven voor grote supermarkten langs de Vogelweg.  Het huidige bestemmingsplan stond dat niet in de weg.   De afspraken vanuit het detailhandelbeleid wel, maar die konden de supermarkten niet tegenhouden.   Er is toen met spoed een besluit genomen om het bestemmingsplan te wijzigen.  Een aantal supermarkten heeft nog net voordat het besluit genomen was een omgevingsvergunning aangevraagd en deze worden momenteel gebouwd.  Met dat besluit moet er binnen een jaar een nieuw bestemmingsplan zijn. En dit jaar loopt eind juni af. 

Behalve de wijziging betreffende  het weren van grote supermarkten, zitten er meer wijzigingen in. Een roodbank om BVO uit te ruilen of te kopen. Diverse bepalingen over de doorwaadbaarheid, waterbergingen, clustering, peilhoogtes, e.t.c.  De gemeente heeft begin dit jaar informeel aan het Platform gevraagd welke onderwerpen er binnen de bewoners leven.  Wij hebben een aantal onderwerpen aangedragen om te onderzoeken en eventueel mee te nemen in de wijziging.   Dit is niet gebeurd en dat vinden we jammer.   

Vanuit het Platform hebben we een brief opgesteld naar de gemeente met hierin onze zorgen en opmerkingen over het gewijzigde bestemmingsplan.  De brief kun je HIER bekijken.   Het gewijzigde bestemmingsplan kun je HIER downloaden. 

Komende donderdag staat Oosterwold op de agenda van de gemeenteraad.  Wil je hiervoor inspreken, neem dan even contact op Marien.  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem nu contact op

info@platformoosterwold.nl