In Oosterwold bouwt iedereen zijn eigen huis. Maar we bouwen ook samen een wijk en we richten samen de publieke ruimte in, bijvoorbeeld met kavelwegen, nutsstroken en de stroken rond je kavel.

Publieke ruimte in een wijk omvat ook voet- en fietspaden, speel- en ontmoetingsplekken, (extra) parkeerplaatsen, openbaar groen en wat er meer nodig en wenselijk is. In een pilot (veld G) zijn bewoners met elkaar in overleg om die publieke ruimte met elkaar in te richten. Tijdens een webinar werden de eerste bevindingen gepresenteerd. Deze kun je hier terugkijken.

 

 container met publiek

20211023 130054

Daarnaast werd een container ingericht voor informatie, inspiratie en overleg. Deze container heet De Verbinding. Meer informatie vind je hier. De container is te bezoeken en te gebruiken op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de pilot werden ook diverse aandachtspunten verzameld die niet door bewoners binnen het gebied zelf kunnen worden opgelost. Dat moet op wijkniveau gebeuren in samenwerking tussen bewoners, de gebiedsorganisatie en de overheden. Daarvoor werd een algemene werkgroep doorwaadbaarheid en publieke ruimte gestart. Deze staat open voor Oosterwolders. Aanmelden kan nog steeds via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Neem nu contact op

info@platformoosterwold.nl